3 april 2025

Vijf jaar BeMore Fitsolutions: aftersales gaat boven alles

3 april 2025
Een bedrijf is zo goed als zijn aftersales. Die wijsheid hielden Ruud Morees en Joop de Boers zichzelf vijf jaar geleden voor toen ze BeMore Fitsolutions opstartten en daarmee legden ze de basis voor een duurzame klantenkring. Ze gaan niet voor het snelle geld, maar voor langetermijnrelaties, door ontzettend veel aandacht te besteden aan de nazorg. “Als je A zegt, moet je ook A doen. Niet dat het na levering ineens B of C wordt.”
 
Reken even mee terug, naar vijf jaar geleden. Juist: de wereld werd geconfronteerd met covid-19. “Vijf weken voor corona uitbrak begonnen wij voor onszelf met BeMore Fitsolutions, nadat we het in de maanden ervoor fout zagen lopen met het bedrijf waar we elkaar leerden kennen,” zegt Ruud Morees, die net als compagnon Joop de Boers kan bogen op een lange ervaring In de fitnessbranche. Ze hielden zich zakelijk staande in een roerige en onzekere tijd. Enerzijds door een gelukje, anderzijds door de handen uit de mouwen te steken en het werk op te rapen waar het lag. “Een dag voor de aankondiging van de eerste covidmaatregelen hadden wij van een klant in Leiden de opdracht gekregen om alle cardioapparaten te vervangen. Dat verschaft ons het benodigde startkapitaal om op voort te borduren. Wat we zoal deden toen Nederland op slot ging? Ondernemers helpen. Schilderen, vloeren leggen, het maakte ons niet uit. We dachten mee in oplossingen om buiten te sporten en reden met een vrachtwagen naar Hamburg om coronaschermen te halen, die we op meer dan honderd locaties in het land plaatsten. In plaats van de deuren dicht te gooien stonden we klaar en waren we altijd bereikbaar.”
 
Gewoon opnemen
 
Dat laatste vormt nog altijd een key element in de dagelijkse gang van zaken bij BeMore Fitsolutions, waar aftersales onbetwist op nummer één staat. “We kennen het allemaal wel,” schetst Joop de Boers. “Dat je als klant met een vraag of een probleem zit en aan de telefoon een bandje moet inspreken of, nog erger, het verzoek krijgt om een e-mail te sturen. Daar word je toch gek van? Wij nemen gewoon op als iemand belt, desnoods op zaterdag of zondag. Ons heilige voornemen is om de klant binnen maximaal 48 uur te helpen. Geloof me, Ruud kan in het donker met zijn ogen dicht een loopband uit elkaar halen en dan weer in elkaar zetten. Hij heeft de kennis en kunde om iets in één keer adequaat in orde te maken, zonder er later nog voor te hoeven terugkomen. Trouwens, hij weet vaak aan de telefoon al de juiste diagnose te stellen en de ondernemer door het probleem heen te gidsen. Opgelost. Kijk, alles kan kapot, maar het gaat erom hoe goed en snel je de boel weer aan de praat krijgt. Klanten kopen geen toestellen, maar een totaaloplossing om een doel te bereiken. Wij zien spelers in de markt die van alles beloven om de deal te krijgen, maar als puntje bij paaltje komt, marchanderen met levertijden, levervormen en compleetheid van de producten. ‘Dat moet beter,’ zeiden wij tegen elkaar toen we vijf jaar geleden voor onszelf begonnen. In het kader van continuïteit en capaciteit heeft Ruud een aantal techneuten in eigen huis opgeleid, die nu met dezelfde mindset als hij service verlenen.”
 
Hapklare brokken
 
Mede door een sterke moraal op het gebied van aftersales wist BeMore Fitsolutions een stevige voet aan de grond te krijgen met het Portugese merk FFittech. Om niet op één paard te wedden haalden de twee ondernemers bovendien een aantal unieke concepten binnen, met wisselend succes. Morees: “Als kleine partij in de markt moet je niet de concurrentie willen aangaan met de grote jongens, maar iets nieuws brengen. Het liefst iets waarmee je een andere doelgroep kunt aanspreken. Vanuit een stukje marketingachtergrond weet ik welke elementen bepalend zijn om iets een concept te mogen noemen: een gezond verdienmodel, vertrouwen in de leverancier op het gebied van ondersteuning en compleet ontzorgd worden, tot en het meedenken in hoe je iets aan je leden verkoopt. Kortom, alles in hapklare brokken aangeboden krijgen.” Wie zijn nek uitsteekt, moet soms tegenslagen incasseren. De Boers: “Pas wanneer je het geprobeerd hebt, weet je of een concept werkt. Sommige sloegen niet aan in Nederland. Hoe dat kwam? Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. Iets dat afwijkt van de gevestigde orde werpt vaak een hele waslijst aan bezwaren op. Soms willen ondernemers wel, maar hun instructeurs niet.”
 
Doelgroep altijd overgeslagen

 
De mannen van BeMore Fitsolutions zijn niet voor één gat te vangen en kijken vol interesse over de grenzen van de eigen markt heen. “Met de zelfbewegende toestellen van Innerva bedienen we doelgroepen die nooit benaderd zijn, zoals senioren en mensen met een beperking, in een revalidatietraject of met een aversie tegen fitness, die wél het belang van vitaliteit inzien,” vertelt Morees. “Een concept dat zich niet alleen richt op de fysieke gezondheid, maar ook op mentaal welzijn en sociale contacten. Twee gedreven onderneemsters die wij hebben leren kennen zijn nu klaar om dit in hun eigen franchiseformule te gieten en daarmee verder uit te rollen, terwijl een andere goede relatie van ons de markt in Zuid-Nederland en België gaat bewerken. Wij op onze beurt ‘voeren’ hen en vanaf nu presenteren we de apparaten van Innerva in onze eigen showroom. Uiteraard stellen we ze ook op proef beschikbaar.” Volgens De Boers liggen er met het aanboren van de vitaliteitsmarkt volop kansen. “Die doelgroep werd altijd overgeslagen en groeit alleen maar. Wij vullen dit plaatje graag in, ondersteund met volwaardige aftersales, die aansluit op wat we beloven.”
 
Meer informatie: www.bemorefitsolutions.nl

 
Meest recente artikelen